FashionFairies

Hírek, érdekességek, információk a magyar divatról és divattervezőkről, stílusblog.

Friss topikok

Vámpírlét télen

2012.01.02. 23:03 | FashionFairies | Szólj hozzá!

A DUI után bevezetjük a WUVI fogalmát Anita Fairy cikkének hatására – Writing Under Vampire Influence, csak olvassátok és kiderül, miért... :)

Elérkezett az év legsötétebb és leghidegebb időszaka, vége a karácsonynak, vége a szilveszternek, fagyosak az éjszakák, ködösek a nappalok. Olyan, mintha egy vámpírfilm díszletei között mozognánk, de hol vannak a szereplők? Lassan előbújnak nyári álmukból a szinte átlátszóan fehér bőrű emberek, akik sem a nap erős fényével, sem pedig a meleggel nem tudnak mit kezdeni. Eljött az ő idejük. A télben végre otthonosan mozognak, hiszen ehhez az évszakhoz kötődnek kedvenc ruhadarabjaik és színeik is. Vagyis inkább csak egy szín: a fekete. A fekete öltözet egyértelműen eleganciát kölcsönöz viselőjének, akár férfi akár nő az illető…

 

...vagy éppen fiatal nagymama...

 

Nosztalgiából próbáltunk keresni valakit, akinek emlékeztet a stílusa a sötét goth-gruftie időkre, amik igazán vámpírhoz illőek voltak. Jelenleg nincs jobb példa erre, mint az állandóan mosómedveszemű Taylor Momsen, akinek egyébként nagyon jó hangja van, hiába hord szakadt harisnyát és harisnyatartót pólóval (de legalább végre betöltötte a 18. évét, ez is valami). A képen szemüveg takarja jótékonyan a védjegyet.

De választottunk egy hangulathoz illőt saját kollekcióból is - kit érdekel, hogy elmúlt Halloween, januári depi van és kész! - egy nemrég beszerzett Imogen darabot. Első ránézésre konzervatívnak tűnhet, ám jobban megnézve a fazont hamar rájövünk, hogy nemcsak szabásában eklektikus, hanem több történelmi kort idéző ruhadarabról van szó.

Ezt a ruhadarabot tudni kell viselni, nem mindegy hogyan mozgunk benne. Leginkább egy vámpír eleganciájával és hidegségével… Semmi kapkodás vagy hirtelen mozdulat, mert akkor szétesik a varázs. Garantált a hipnotikus megjelenés egy kis gésa jelleggel ötvözve. Aki ezt a különlegességet választja igazi kuriózum lesz minden társasági eseményen és ne ijedjen meg, ha nem merik megszólítani!

És most, hogy kikerült a cikke, Pestről küldjük Anitának ezt a Cure videót Angliába, a születésnapjára. Reméljük ma már aludni is fognak a rengeteg partizás után! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://fashionfairies.blog.hu/api/trackback/id/tr473515201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: fekete vámpír goth imogen
süti beállítások módosítása