FashionFairies

Hírek, érdekességek, információk a magyar divatról és divattervezőkről, stílusblog.

Friss topikok

Erős felütéssel nyitott az Essential Looks 2012 – fiatal magyar divattervezők a kifutón

2012.03.07. 12:57 | FashionFairies | Szólj hozzá!

A hétvégén került megrendezésre a második Budapest Essential Looks, melyen ismét megmutatták magukat fiatal hazai divattervezőink. Az esemény plusz érdekessége a BE CREATIVE – NOT MONOTONE divattervezői pályázat, melynek középpontjában egy Lancia Ypsilon Black and Red modell állt, inspirációt adva a pályázóknak terveik elkészítéséhez. Az autó nagyon modern, igazi városi jelenség piros és fekete színeivel.

Ezt az eseményt mi sem hagyhattuk ki és átnézve a programot választásunk a pénteki napra esett, ami akár a fiatal magyar divattervezők napja is lehetett volna. Délután a nézők betekintést nyerhettek Szerencsés Gabó, a KEPP Showroom, Tomcsányi Dóri, az Annaeva, a Nubu és az Artista tavaszi kollekcióiba. Ezután a Be Creative bemutatóját láthatták az odalátogatók, este pedig szinte teltház előtt került bemutatásra a Sugarbird tavaszi kollekciója, amit Rakonczai Imre és Dér Heni előadása tett izgalmasabbá.

Egy rövid körkép a nap bemutatóiról, képekkel fűszerezve:

A KEPP Showroom hozta a tőlük megszokott stílust a plasztik kiegészítőkkel. A fehér, a bézs és a piros harmóniája játszott a kifutón egyszerű, de divatos táskákkal párosítva. Nem csak a kollekció, de a Be Creative pályázatra beadott ruhájuk is dicséretet érdemel, nem is csoda, hogy a versenyt végül az ő kreációjuk nyerte.




Tomcsányi Dóri
bemutatója igazi tavaszi hangulatot árasztott: a tervező új kollekciójában a főszerepet a menta zöld, a piros, a sárga és a bézs színek kapták. A színek tökéletesen passzoltak egymáshoz, ezáltal formailag tiszta és friss kollekciót láthattunk. Dóri ruhái nagyon jól viselhető, hétköznapi darabok.




Az Annaeva rögtön duplázott, hiszen ők a Be Creative pályázatra is egy rájuk jellemző darabbal neveztek be és a kifutón a pályázaton szereplő ruha „testvérei” is feltűntek. Az Annaeva nő idén tavasszal szürkébe, feketébe és bézs színbe öltözhet.



A Nubu hozta a tőle megszokott, letisztult városi eleganciát. A Nubu kiegészítői, táskái és nyakláncai sem maradhattak el a fehér, bézs, fekete és mustársárga ruhák mellől. A tavaszi kollekció egy tökéletesen felépített koncepciót tükrözött, amit sajnos hiányoltunk néhány tervezőnél. Egyszerű, de nagyszerű – így kell ezt csinálni ebben a szakmában.



A csíkok és a fekete szín dominált az Artista kollekciójában. Egyszerű, könnyen viselhető, ugyanakkor divatos és modern ruhákat viselhet az, aki az Artistát választja ezen a tavaszon. A koncepció itt is tiszta volt és világos.

A magyar divattervezők számára sikeres napnak könyvelhettük el a pénteket, ugyanakkor szakmai szemmel érthetetlen módon a legsikeresebb bemutató díját aznap a Sugarbird nyerte el. Úgy érezzük, hogy az ő kollekciójukról több szót kell ejtenünk, mint a délutáni bemutatókról, de itt sajnos a jó és a rossz benyomások közül az utóbbiak vannak többségben.

A nézőtér telítettsége nyilván részben annak tudható be, hogy sokan nem tudnak péntek délután felállni az irodából és elrohanni egy Nubu, Annaeva, Tomcsányi Dóri, KEPP Showroom vagy Artista bemutatóra, így este több érdeklődő volt. A Sugarbird márka mögött álló ötösfogat (Debreczeni Zita, Zimány Linda, Horváth Éva, Bódi Sylvi és Dukai Regina) tavaszi kollekciója láttán végig az az érzés motoszkált bennünk, hogy nem passzol a többi bemutató közé: se a színek, se a kollekció, se maga a bemutató. Ráadásul a zeneválasztás sem volt a legjobb – mintha egy nagy rádióból szólt volna a tipikus mai buli zene. Kivétel volt ez alól az utolsó, Cukormadár névre keresztelt kollekció, ahol Rakonczai Imre zongorázott és énekelte többek között a „Most múlik pontosan” című dalt.

A lányok szívesen játszottak a színekkel és fazonokkal, azonban ez egy kicsit soknak bizonyult. Az egyes kollekciók darabjai között nem éreztük az összhangot, amin talán egy-két átvezető ruha segített volna, hogy a bemutató végén egy érthető, kerek koncepció utóérzésével távozhassunk. A Sugarbird márkát korábban már megvádolták azzal, hogy szinte a megszólalásig hasonlítanak ruháik egy-két designer darabhoz és ez sajnos most sem volt másképp. Valószínűleg a lányok is figyelik a mai divatot, tisztában vannak a tervezőkkel, ami nyilván alapkövetelmény ebben a szakmában. És nyilván az is igaz, hogy sohasem lehet kifejezetten rámondani egy ruhára, hogy az ötlet nem az ő fejükből pattant ki, azonban voltak igazán szembeszökő hasonlóságok is. Jó példa erre a neon szekció, melyben több darab is magán hordozta Hervé Léger védjegyét.
Két érdekes ruha is felvonult a Sugarbird bemutató során a kifutón: Egy menyasszonyi ruha, ami fejdísszel és világító szoknyával sokkolt, illetve egy lufi ruha. Bár utóbbi szintén nem új a nap alatt, hiszen 2009-ben a Victoria’s Secret PINK kollekciójának részeként láthattunk már a kifutón lufi szárnyakat és egy hatalmas lufi uszállyal kiegészített lufi ruhát, de látvány szempontjából emelte azért a divatbemutató hangulatát.


(Balra a Victoria’s Secret lufiuszálya 2009-ben; jobbra a Sugarbird bemutatója, Essential Looks 2012 – a Sugarbird fotó forrása: Facebook)

Csak remélni tudjuk, hogy a többi fiatal magyar divattervező is úgy érezte, sikeres napot tudhatnak maguk mögött, mert még ha nem is volt teltház, igenis sikernek kell elkönyvelni a Budapest Essential Looks 2012-t. Végső soron az számít, hogy van köztük annyi tehetséges, hogy egy egész napot ki lehet tölteni a bemutatóikkal…vagy négyet.

A fotókért köszönet Pintér Krisztiánnak. Krisztián további képeit megnézhetitek a Facebook oldalán!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fashionfairies.blog.hu/api/trackback/id/tr94295256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: artista nubu sugarbird annaeva kepp showroom tomcsányi dóri essential looks 2012
süti beállítások módosítása