FashionFairies

Hírek, érdekességek, információk a magyar divatról és divattervezőkről, stílusblog.

Friss topikok

Férfias napok, avagy Casual Friday a Nyár utcában

2012.05.07. 10:11 | FashionFairies | Szólj hozzá!

 

Sokat írtunk már arról, hogy mennyi tehetséges magyar tervező van, nem rég megtörtént a magyar divatipar első nagy áttörése azzal, hogy a Nanushka márka tőkeerős befektetőre talált, és végre kezdjük felfedezni a kis showroomokat, hogy egy-egy egyedi darabot csempészhessünk a ruhatárunkba. Mindez igazán bíztató, azonban ha jobban belegondolunk, ez leginkább rólunk, nőkről szól. De akkor mi van a pasikkal? Erre kerestük a választ május 3-án a Casual Friday-en.

Sok férfi ismerősünktől hallottuk már, hogy mennyire nehéz itthon igazán jó ruhákat találni – a cipőkről már nem is beszélve –, szemben a külföldi kínálattal. Ez persze a női divatra is igaz, de azért lássuk be, a cipős- és ruhásszekrények mégiscsak a mi cuccainktól roskadoznak. A fast fashion márkák kínálatai mellett a magyar tervezők kollekcióiban sokkal nehezebben találunk olyan férfi ruhadarabokat, amit a mai magyar férfi – még akkor is, ha kicsit nyitottabb – szívesen viselne hétköznapokon, mert ezek leginkább egy igen szűk férfi rétegnek szólnak.
De persze nem csak erről van szó, hanem az eltérő vásárlási szokásokról is: míg egy nő a nagy szezonális bevásárlások között beiktat kisebb „kincskereső” túrákat, addig a férfiak évente 2-3 vásárlás alkalmával szeretik letudni az egész éves gardróbfrissítést.
Adott tehát két probléma: a hiányos férfiruha kínálat és az, hogy a férfiak sokkal ritkábban vásárolnak. A megoldás pedig nincs is annyira messze, pontosan a Nyár utca 7. szám alatti ház harmadik emeletén, a Casual Friday nyílt napokon. A legutóbbi, május 3-tól 5-ig tartó eseményen mi is körbenéztünk, amikor rajtunk kívül 3-4 férfi is válogatott – és vásárolt is – az üzletben.
De mi az a Casual Friday? A Látomás férfi részlege. A Látomás három, női célcsoportnak szóló boltja a Dohány utcában, a Király utcában és a Párizsi utcában várja a vásárlókat minden héten.

A Casual Friday ezzel ellentétben havonta egyszer, három egymást követő napon, csütörtökön, pénteken és szombaton van csak nyitva, akkor, amikor az új kollekció érkezik. Az üzlet tulajdonosa, Szontagh Julie saját maga jár külföldre 2-3 hetente, hogy beszerezze a legújabb női és férfi ruhadarabokat és kiegészítőket. Az üzletben található ruhák stílusáról elmondható (amire az esemény neve is utal), hogy visszafogott, casual, vagyis sportosan elegáns darabok, letisztult vonalak, semleges színek a leginkább jellemzőek, de egy-egy extrém színű darabot is kifoghattok, főleg tavasszal és nyáron.



A kezdeményezés tavaly szeptemberben indult, most májusban rendezték meg 7. alkalommal, és ez alatt a pár hónap alatt annyira kinőtte magát, hogy több visszajáró vendéggel büszkélkedhetnek, akik szintén terjesztik a bolt hírét, illetve számos blogon és magazinban is beszámoltak már a kezdeményezésről. Így nem is csoda, ha az eseményt a Facebookon és a hírlevélen kívül nem is igen kell máshol meghirdetniük és mégis érkeznek a vásárlók. Mindezek után zárásként csak annyit mondhatunk: srácok, irány a következő Casual Friday június 14. és 16. között!
http://www.facebook.com/events/103625263109598/


 

A bejegyzés trackback címe:

https://fashionfairies.blog.hu/api/trackback/id/tr134492910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása