FashionFairies

Hírek, érdekességek, információk a magyar divatról és divattervezőkről, stílusblog.

Friss topikok

A divat a Design Héten sem alszik

2012.09.24. 09:30 | FashionFairies | Szólj hozzá!

Az idén kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Design Hét programjai a Slow Design fogalma köré csoportosulnak és a tíz nap során a magyar divatszakma szereplői is sok érdekességgel készülnek. De előbb egy kicsit magáról a koncepcióról: mit is jelent pontosan az, hogy Slow Design?

10996_DH2012_LOGO_RGB.jpgA Slow Design kifejezés egy évtizede honosodott meg a szakmai köztudatban; elsősorban egy demokratikus és holisztikus tervezői magatartást takar, olyan felelős és tudatos tervezői gyakorlatot, amely a tárgyak teljes életciklusával számolva a design hosszú távú hatásaira koncentrál, hisz a fenntartható fejlődésben, a regionalizmusban, a kulturális sokszínűségben, a lokális értékekben és az egyediségben. (forrás: Design Hét sajtóközlemény)

De akkor térjünk is rá arra, hogy milyen programokra érdemes készülnie a divat szerelmeseinek - íme az ajánlónk:

Fashion Pieces by LACK

A LACK Hungary magazin a Bank Centert választotta kiállítóteréül, melynek impozáns aulája a pezsgő, kozmopolita, "business" közeget képviseli. Ellenpontozva ezt a felgyorsult életteret jelenik meg a LACK kiállítása, amelynek keretében divatfotósok legjobb képanyagai mellett a Gombold újra! Divat a magyar 2012 néhány döntős tervezőjének munkái is megtekinthetőek a Bank Centerben berendezett rendhagyó tárlaton.

További információ itt.

lack.jpg


Best of Stilblog – Design Hét special

A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Stilblog design vásárnak ezúttal a Toldi klub ad otthont. És hogy mi vár itt? Válogatás a legtehetségesebb hazai tervezők munkáiból; öko-design workshop a Cellux Csoport szervezésében; fiatal tervezők előadásai; dokumentumfilm vetítés és az est zárásaként koncert.

További információ itt.

stilblog.jpg



Nyitott stúdiók

A Design Hét programjainak nem csak a designerek kreációi, hanem maguk a tervezők és műhelyük is állandó szereplői. Nem lesz ez másképp idén sem, most is számos divattervező műhelyébe bekukkanthatunk.

nyitott_studiok.JPG


Szeptember 29-30. - Tamara Barnoff:
 Kiegészítő készítés Tamara Barnoff segítségével és beszélgetések öltözködésről, stílusról, az ember és a ruha viszonyáról.

1065 Budapest, Nagymező u. 14., I. em./ 20., 31-es kapucsengő, (2. lépcsőház)
Szombat és vasárnap: 14.00-18.00

Szeptember 29. - Ducsai Judit: A Design Hét Nyitott Stúdiók program során Ducsai Judit egyedi filctáskáinak születésével ismerkedhetünk meg.

1134 Budapest, Váci út 43/B. 1.em.
Szombat 10:00-19:00

Szeptember 30. – Nora Sarman Showroom: Sármán Nóra fiatal tervezői gondolkodásának középpontjában a menyasszonyi ruha áll. Alkotásai sok részletükben kézzel készülnek; az atelier látogatói ezekbe a műhelytitkokba nyernek beavatást.

1024 Budapest, Keleti Károly utca 11., Sármán kapucsengő
Vasárnap 12:00-20:00

Október 3-4. - Anna Amélie Showroom: A showroomnak helyet adó lakás otthon, műterem és kiállítótér is egyben, mely a századfordulós szalonok hangulatát és funkcióját idézi. A márkát a finom, kecses és elegáns nőiesség hangsúlyozása, illetve a jellegzetes fényes és matt anyagtársítások jellemzik.

1081 Budapest, Rákóczi út 75., I. em. / 8., 6-os kapucsengő
Szerda 15:00 - 20:00, csütörtök 15:00-20:00

Október 3. és 5. - FLATLAB: A FLATLAB lakásműhely hat fiatal tervező közös alkotóterét nyitja meg az érdeklődők számára. A különböző alkotói területekről érkező tagok nem pusztán a munkafolyamatokba engednek betekintést, hanem a magyar design- és művészeti színtér aktív alakítására, változatos kulturális események befogadására is vállalkoznak.

1082 Budapest, Baross u 3., I. em. 14-es csengő
Szerda 16:00-20:00, péntek 16:00-20:00


További programok:

  • Szeptember 28-október 1. - Adagio - Gera Noémi, Lenzsér-Mezei Kata, Máté Eszter és Szilos András prezentációval egybekötött kiállítása az Eventuell Galériában.
  • Szeptember 29., október6. - Luan by Lucia 25 – A Lucia Divatház 25. születésnapja alkalmából kiállítás és betekintés a műhelytitkokba.
  • Szeptember 30 - október 26. - Zoom in - Az YSSI csoport fotótörténeti inspirációi textilre és bőrre.
  • Október 1. – Your handbag is your home – bemutatkozik a TheBétaVersion.
  • Október 1-3. – ÉN-idő az ille-olla szervezésében - Játék a ruhákkal és kiegészítőkkel, egy stílustanácsadó segítségével, aki megmutatja, mely kombinációk a legelőnyösebbek a számunkra.
  • Október 2. – Printa Basic
  • Október 3. – Fashion Design - Tört ütemek véletlen találkozása futurisztikus öltözék-kollekciókkal.
  • Október 6-7. – WAMP egy rendhagyó helyszínen, a Palazzo Dorottyában

 
És ha ez nem lenne elég, a Design Hét további izgalmas programjai közül itt válogathattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://fashionfairies.blog.hu/api/trackback/id/tr924792978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: design hét
süti beállítások módosítása