FashionFairies

Hírek, érdekességek, információk a magyar divatról és divattervezőkről, stílusblog.

Friss topikok

Fiatal divattervezők az Europeumban

2011.12.07. 14:59 | FashionFairies | Szólj hozzá!

DSC_7072_.jpg

November 19-én harmadik alkalommal rendezték meg a DivatBazár tervezői vásárt az Europeumban, úgyhogy mi is kimentünk körbesasolni, mi a helyzet a divatpiacon.

Kedvenc fotósunk, Viktor, immár új fényképezőgépével felszerelve érkezett, hogy megörökítsen minden fontos mozzanatot, amit természetesen veletek is megosztunk.

Amit rögtön az első pillanattól kezdve imádtunk (és felváltva őriztünk szemeinkkel az ott-tartózkodásunk alatt), azok Juhász Dóra borítéktáskái, amik egytől-egyig az „ó-te-jó-ég-akarok-egy-ilyet” kategóriába estek. 

DSC_7088_.jpg

A férfiszekcióra ezúttal viszonylag kevés dizájner jutott, de az Rgr Men’s Fashion mások helyett is dolgozott és hozott pár nagyon menő űrdzsekit, plusz érdeme pedig, hogy a katalógusfotói között találtunk egy Edward Cullen hasonmást és hogy az asztalán felszolgált egy egész tál ánizsos cukorkát.

Továbbhaladva Laposa Kitty /Feelinkita/ és Kovács Adri /Pleasure is Pretty/ közös standjánál találtuk magunkat, ahol rögtön vettem is egy kék-szürke ruhát és egy arany karkötőt, míg a többi Fashion Fairy elfordult. (A legutóbbi bazáron azt mondták, nem vásárolhatom fel a többi látogató elől a ruhákat és ehhez igyekeztem tartani magam jófejségből, plusz féltem, hogy a kezemre csapnak a világ legszigorúbb tündérei…)

DSC_7108_.jpg

Több tervező is hozott nyári kollekciós ruhadarabokat leértékelve, például a Tamara Barnoff vagy a CSEEVA, ami szerencsés, mert drágább darabokhoz is egész baráti áron lehetett hozzájutni. Cseh Évi már többször járt az Europeumban, először mindjárt a megnyitó napján áprilisban, ahol a divatbemutató első szekciójában mutatta be tavaszi-nyári kollekcióját, azóta pedig visszatérő vendég. Most hozott mindenféle helyes kiegészítőket, amit egyébként egyre több ruhatervező csap a kollekciója mellé - ezek hol saját fejlesztésű, hol az internetről vadászott kincsek. Cukik voltak például a MÁS gyöngyös, flitteres és strasszos állatkái és külön dicséretet érdemel a lézergravírozott névjegykártyájuk is.

DSC_7137_.jpg

Az ékszerkérdést az Imogennél sem hagyhatjuk ki, mert rengeteg nyalánkságot hozott Bajcsay Viki is. Mindegyik megvásárolható egyébként a Black Box Concept Store-ban az V. kerületi Irányi u. 18. szám alatt, ahol más tervezőktől is vásárolhattok.

DSC_7147_.jpg

Összefogó erővel bír a Catwalk is, akik egy ideje az IRL üzletelés helyett áttértek a netes megoldásokra, ők egyedüliként a bazárra is több dizájnertől hoztak dolgokat. Meg kell említenünk a kiállított dolgaik közül a kicsit ijesztő babafej ékszereket, amik egyszerre voltak viccesek és elsőosztályú kellékjelöltek a Chucky remake-jéhez. (De nem lesz remake.)

DSC_7178_.jpg

A legszínesebb ruhákat a Tamara Barnoff hozta, náluk is sok minden volt még S/S kollekciós, az egész standjuk nyári hangulatot árasztott.

DSC_7076_.jpg

Tökéletes kiegészítésként helyezkedett el mellettük a Faludi G Ékszermanufaktúra részlege, akik annyi ékszert hoztak, hogy az egész nap elment volna vele, ha minden darabot felpróbálunk. A tervező hölgy, Faludi Gabriella fantáziája egyébként határtalan, rengeteg forma, szín és koncepció jelent meg a pultokra kirakott apróságok között. (Itt is vettem egy gyűrűt…)

DSC_7084_.jpg

Összességében pozitív élményként könyveltük el ezt az eseményt is. Ha akad pláza, aki saját költségén támogat kezdő (és már nem annyira kezdő) divattervezőket a mai világban, azt meg kell becsülni. Aztán jönnek az elméletek, hogy hogyan lehet olyan nemes lényt, mint a magyar divattervező plázába szorítani, ezzel kapcsolatban pedig az a véleményünk, hogy sok emberhez még mindig csak így jut el a híre annak, hogy van a piacon más is, mint a tömegcikk. Az is sokszor hasznos, ott is ki lehet fogni jó dolgokat, de van, hogy semmi nem okoz nagyobb örömet, mint elmenni egy tervezői vásárra vagy beszabadulni egy turkálóba és kifogni egy egyedi darabot.    

Sajnos a novemberi bazár egy napra esett a Glamour Gardróbfrissítéssel, ami megosztotta az érdeklődöket, viszont öröm az ürömben, hogy 2011-re eljutottunk odáig, hogy minden hétvégén akadnak minőségi programok a divat iránt érdeklődőknek, úgyhogy way to go, legyünk olyan nagyok divatban, mint a XX. század elején.

A bejegyzés trackback címe:

https://fashionfairies.blog.hu/api/trackback/id/tr653445169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: catwalk europeum black box juhász dóra tamara barnoff feelinkita divatbazár faludi g CSEEVA Imogen
süti beállítások módosítása